Wet wetter wetst

Het was prachtig, adembenemend op North Stradbrooke Island, maar ook nat, erg nat. Ik ben doorweekt na de wandeling langs het strand. Dit is het paradijs voor surfers, Byron was mooi maar hier zijn de golven hoger en de kust ruiger en de wind waait harder. Er zijn ook aanzienlijk minder toeristen, niet zo vreemd nu het weer zo onstuimig is, na een paar dagen regen vertrekken de meeste toeristen weer. Ik leef mee met de kampeerders, soppen is het.

In Brisbane ervaar ik het verschil tussen de schone eilandlucht en de uitlaatgassen. Ik houd van allebei: ik kon vandaag weer dwalen in een museum en thee drinken in een fancy thearoom. Terwijl ik gisterochtend vroeg nog beachyoga deed in de stromende regen, weer een erbij, voor been there, done that, seen it.

Er is geen toeval, de wereld is klein, terwijl we een wens bedenken om op een papiertje te schrijven zodat we deel gaan uitmaken van een kunst installatie (ik draag nu een andere wens om mijn arm) belt Scott dat hij net aangekomen is in Brisbane. (ja Hetty, het moest er toch van komen, haha) Een uurtje later heb ik een uitnodiging op zak om volgend jaar kookles te komen geven tijdens een seminar dat hij en Louis organiseren en over een paar dagen geeft hij mij een lesje surfen, ben benieuwd hoe lang ik op de plank kan blijven staan. Maar lachen zullen we zeker.

Met een beetje plannen kook ik misschien nog in Melbourne en Sydney, ik ontmoette aardige mensen (met geld) op het eiland uit Melbourne, die graag helpen organiseren en er is een plek in Sydney die ik kan gebruiken, betekent wel dat ik na mijn surfervaring aan de slag moet. Het grote verschil met Europa is het tempo en de mogelijkheden die hier aangeboden worden zonder dat ik er om vraag.

Het aanbod is werken tijdens de seminar februari 2012, waarvoor mijn ticket grotendeels wordt vergoed, maar ik kan ook eind juli naar Palma gaan,zorgen dat ik een jacht vindt waar op ik kan koken, richting Autralie cruisen en daar rond januari eindigen….dromen is niet zo slecht als er mogelijkheden worden aangeboden….we will see. Life can be pretty amazing.

Scroll naar boven