Anneke Sietsia Wildeman

Mijn naam is Anneke Sietsia Wildeman (1964). De filosofie en toepassing van Okido yoga zijn onderdeel van mijn dagelijks leven. Het voedt mijn lichaam en geest om lekker te kunnen leven. Net zoals de natuur en in stilte verblijven, dat doen. Leven is in beweging zijn, luisteren, stil zijn, leren, onderzoeken. Leven is jezelf ontwikkelen door te ervaren.Mijn leven staat in het teken van bewustwording. Ik oefen met in het hier en nu te zijn. Ik voel, verander, groei en probeer flexibel te zijn. Ik werk als beeldend kunstenaar, natuurvoedingskok, docent en ik schrijf.

Zolang als  ik me kan herinneren heb ik een passie voor voeding en beweging, of misschien is het wel een passie voor natuurlijk leven.
Op mijn 12e besloot ik als vegetariër door het leven te gaan, niet lang daarna startte ik met dagboeknotities te maken en dansen volgde al snel.

Via tai-chi en aikido kwam ik in 1984 bij yoga terecht, het hielp me om in slaap te kunnen vallen. Ik ben geboren met veel kennis en heb yoga nodig om te zakken in mijn lichaam. Aikido bracht me in contact met shiatsu. Door behandeld te worden en te genezen van een blokkade, heb ik de heilzame werking ervan ondervonden. Okido yoga kwam in 2004 op mijn pad.

Als kunstenaar-docent geef ik sinds 1995 les. Met veel plezier heb ik zowel op scholen als in centra voor kunstzinnige vorming, buurthuizen en bedrijven mensen begeleid.

In 2002 heb ik een jaar de Hokondo Shiatsu opleiding gevolgd. Een jaar later heb ik mijn diploma voor stoelmassage behaald en de opleiding allround masseur gedaan. In 2005 ben ik begonnen met de Okido lerarenopleiding in Laren. Hier vond ik een missend stukje van de puzzel. In de okido yoga komen beweging, voeding, geestelijke instelling en adem bij elkaar.

Ik heb o.a. les gehad van Aragon van Wietingen (aikido), Machteld Mager (shiatsu, www.hokondo.nl), Edwin Ransijn (www.massageinbeweging.nl), Hatsuko Kanazawa (shiatsu en yoga), Mizue Tamaki (okidoyoga, www.okidoyoga.nl), Leen Postma (okido-style yoga en helende reis, www.sacredground.nl) Koji Kunikyo (zoutloos reinigen, vastentrainingen) en Kyoko Onishi (voeding).

In de dans heb ik les gekregen van: Ron Hagendoorn en Andrew Holmes (5Ritmes), Dina Mouton (danscoach, dansdocent, authentic movement) en theater/clowning van Sharon Usher.
Ik volgde een jaartraining  permacultuur bij Bert Dhondt en DAnce for Health trainingen bij  David Leventhal en Danielle Teale.
Niels Gorisse vertelde mij over zelfvoorzienend leven en off-grid en Yasho van Melkebeeke leerde mij over sterven en stervensbegeleiding.

Bij Erik Hoogland volg ik de darshans en stilteretraites  (advaita, Raman Maharshi, uit de identificatie, zelfrealisatie) en ik bezoek
Hans de Zeeuw voor aurareading.

Ervaring educatie en projectmanagement

In de (kunst en cultuur) educatie heb ik ruime ervaring opgedaan. Zowel als docent, projectleider, coördinator en consulent.
Ik geef presentaties, schrijf artikelen en kan als ceremoniemeester optreden. Ik heb een goed gevoel voor timing, heb overzicht, ben resultaatgericht en communicatief. Ik heb oog voor detail en door mijn enthousiasme wil ik vaak veel, daarom vraag ik kritische feedback van mijn klanten. Ik ben flexibel en werk graag aan meerdere projecten tegelijk.

Scroll naar boven