Okido Yoga

Yoga betekent letterlijk verenigen. Okido Yoga is genoemd naar de Japanse meester Masahiro Oki.

Okido yoga kenmerkt zich door het versterken van je fysieke middelpunt: je hara. Het wisselt energieke en ontspannende oefeningen met elkaar af. Sommige oefeningen worden in tweetallen gedaan. Doel is om de oefeningen ook in het dagelijks leven toe te passen dus tijdens het werk, het huishouden en in je vrije tijd.

Okido yoga daagt je uit je grenzen te onderzoeken, werkt corrigerend op houding en adem, verbetert je figuur en maakt je soepel en sterk. Je leert hoe je het lichaam gebruikt in het dagelijks leven, in dynamische oefeningen, in meditatie en we doen oefeningen voor de interne organen. Okido yoga is vooral ook plezier hebben in bewegen.

Iedereen kan de oefeningen op zijn eigen niveau uitvoeren. Elke les is een beetje anders. In alle lessen wordt veel aan de basis gewerkt, aan het versterken van je midden en zakken in je bekken. Er is aandacht voor houding en adem en we doen kyoka-ho (versterkende) oefeningen. We doen veel ‘kleine’ oefeningen voorbereidingen op de eigenlijke asana’s.
In de 70+ les ligt het tempo lager, gewrichten, adem en plezier staan daar voorop.

Oki do yoga: de uitdaging om te leven met plezier in licht en liefde en het ervaren van je levenskracht.

Wat is de filosofie van Okido Yoga?

Okido Yoga leert je luisteren naar je lichaam. Het gaat om in het hier en nu te zijn. Okido Yoga is een Japanse vorm van yoga die elementen uit Zen en de martiale kunsten bevat. Door de vier pijlers van Okido Yoga: houding, adem, voeding en de relatie geest-hart, spreek je je levenskracht aan en ontdek je welke capaciteiten je hebt en hoe deze ten volle te benutten.

Ieder heeft een eigen weg en een eigen behoefte. Net zoals de natuur zijn wij voortdurend in ontwikkeling, onze behoeften veranderen. Daarom is het nodig om flexibiliteit te ontwikkelen. Ons leven is een voortdurend zoeken naar de juiste balans. Ziek zijn betekent uit balans zijn. Door verandering kun je beter worden. Elk antwoord daarbij zal komen op het juiste moment.

Scroll naar boven