Groen, groener, groenst

Kijk mij nou, swetting my bud of weeding…. Als ik na een kop koffie, even tussendoor de katten gevlooid, terugkom om het bed af te maken, rennen de hagedissen alle kanten op. Het is vochtig, de was droogt niet, die morgen weer in mijn koffer moet op stap naar het volgende adres. Met de bus van Bayron Bay morgen vroeg naar Brisbane, daar de trein naar Cleveland en dan de bus naar de haven en dan de veerboot naar Dunwich. Dagje reizen dus. Zal maar niet verklappen hoe het programma voor de volgende dag is. Wordt weer een heel andere ervaring. Ga in ieder geval koken op verzoek.

In Minnyonfalls National Park zag ik een hagedis van anderhalve meter, gelukkig was hij langzaam dus heb ik hem een tijdje achtervolgd de bush in. En bomen zo groot, alles is hier groter, ruimer.

Gisteren om zes uur, een survivaldance, op zoek naar de platipus (vogelbekdier) stapte ik ongemerkt in een nest mieren, van die grote met een rood middenstuk en die bijten dat wil je niet weten, dansen dus. De phyton ligt weer vredig te wachten boven op het kippenhok totdat hij met de hark opzij wordt geschoven en traag zich een weg baant door het gras, uit het zicht. Eeen ranke groene slang maakte zich een paar dagen eerder uit de voeten toen ik langs kwam lopen. Zolang je niet op ze trapt vluchten ze, maar helemaal gerust ben ik er niet op. Met mijn handen in de rode aarde kom ik ook van alles tegen, busy wildlife. Ik zag ook weer een andere grote roofvogel, het blijft verbazen, de diversiteit, de kleuren.

En het is zo groen, onvoorstelbaar, wat ze in de dierentuin in de tropische kassen proberen te bewerkstelligen ligt hier voor het oprapen, lekker warm, alles groeit.

Scroll naar boven