Avocado plantage

Macademia plantage, avocado plantage, bananenfarm, het is er allemaal. Silus werkt zich in het zweet om groenten en bananen te kweken. Zijn vrouw omringt door vier kleine kinderen, nog een paar maatjes dunner dan ik, maakt mooie piramides van palmblad, stopt thaise rijst in palmbladeren in mooie piramidevorm om te verkopen op de organic market. Zo knopen ze de eindjes aan elkaar.

Kate daarentegen heeft een royale avocado plantage, het seizoen is net voorbij, dat betekent twee tot drie maanden geen vruchten, haar klanten wachten geduldig tot haat vette avo’s weer in het schap liggen. Het loont, als je lekkere biologische producten aanbiedt. Op haar veranda ligt een grote phyton te soezen, niet helemaal onschuldig. Ergens woont ook een bruine bosslang, daar kun je maar beter met een grote boog omheen lopen. De springende mieren zijn ook geen lieverdjes. Een klein knalgroen boomkikkertje springt op en neer, knalrode en blauwe papagaaien, butcherbirds, enorme hagedis gezien en ergens heel hoog in de lucht op de thermiek zweeft een enorme roofvogel..verbaas me keer op keer over die enorme lucht, zo wijd, zo ver, alsof de wolken en het blauw hier hoger rijken.

Het eten begint me op te breken. Ik heb zin in warm, thee en een kop koffie is het enige warme dat ik hier kan maken. Zelf drinken ze het niet maar er was nog koffie in huis die ik nu dus dankbaar op maak. Koud eten koelt het lichaam af, dat dan weer harder moet werken om op lichaamstemperatuur te komen. Al die vezels  moeten er ook weer uit. En dan al die noten..  Reizen maakt je bewust, zeker als je te gast bent, van je eigen  gewoontes en die van anderen en wat past.

This really is a good yoga lesson: to detach, let go and stay in tune with mind and heart. My body tells me I need something else, and okido yoga learned me always listen to the body, as well too your intuïtion…

2 gedachten over “Avocado plantage”

  1. In Nederland geniet ik van de beschrijving van je belevenissen. Je maakt veel mee met veel omgevingslawaai. O, ja, dat is soms heel belastend.
    Je bent al op de helft van de tijd daar.
    Lieve groet, Constance, temp. buiten +1 graad C.- grijs weer 4 jan.2011

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven