Golven

Hoog zijn ze huizenhoog. Kristalhelder is het water voor de regen, nadat de hemel openbreekt borrelt het zand op en kleurt de zee grijsblauw. De golven van de zee nemen je mee met de sterke stroom, zwemmen betekent kopje onder gaan, door de golven duiken, je mee laten nemen op de golf en je hoofd boven water houden totdat je dicht genoeg bij de vloedlijn bent om opnieuw tegen de golven in je een weg te banen naar dieper water. Tot je benen bibberig worden dan is het tijd om zo snel mogelijk er uit zien te komen. Lekker spannend spelen.

De zee is lekker warm, warmer dan de regen, dus als het met bakken uit de lucht valt ga ik kopje onder. Krijg zowaar een beetje kleur, probeer nog steeds niet te verbranden. De zon is hier anders, ze brandt. De meeste Aussies blijven wit, grote zonnehoeden op, witte neuzen van de creme, de toeristen laten zich genadeloos braden. Als je dichterbij komt zie je hoe grof de huid is van de meeste Aussies. Ze zijn jaloers op mijn fijne huidje.

Ik zit op een rots en kijk uit over de oceaan. Ergens miles away ligt Amerika. Ik voel de kracht van de zee, haar energie, het oneindige bewegen, eb en vloed. In Sydney was het volle maan, maansverduistering en er was nog iets speciaals (-) Straks is het weer volle maan en krijgt Point Lookout de hoogste vloedlijn van het seizoen, gezien de overvloed aan regen zal het spectaculair zijn. Natte voeten hebben ze al. Ook hier in Brisbane beginnen aardig wat huizen onder te lopen. Ik ervaar hoe het vocht hier verandert in meeldauw op je kleren, niets droogt, lekker klam, schimmel op je pas geverfde muur, in je auto, muf, en in al dat vocht tieren de muskieten welig. Australie wemelt van de steekbeesten. En als je dan warm wordt gaat het jeuken en niets helpt behalve ijs. Over ijs gesproken, ik had gisterochtend ijs voor ontbijt met french toast en fruit. Ze doen gekke dingen hier. Eten is a real issue, meestal niet zo gezond. Vandaar dat er hier een markt is voor mij. Ik eet mee, tussen de taart en koffie door kauw ik zoveel mogelijk rauwkost en eet ik citroenen. Voor de balans.

Scroll naar boven