table d’hôte

Twaalf uur non stop gewerkt. Nu even chillen op de bank met een lekkere Jack D. Het leven is goed voor mij. De gasten waren blij, het eten was lekker, de sfeer was goed. Ze willen allemaal terug komen en geven feedback en raden aan te flyeren en, en, en….

Ik heb genoten, koken is mijn ding. Licht erotiserend, creatief, alle zintuigen zijn aan het werk. Aandacht en liefde maakt het eten lekker. Puur eten zonder suiker, zuivel, dierlijke producten, alles handmade. Het kost wat energie, maar dan krijg je ook wat.

Lekkerrrrrrrr.

Ik kijk, ik ruik, ik proef, ik luister, ik voel. Ik kan met mijn scherpe reuzenmes blind snijden. Ik ruik wanneer iets gaar is. Ik kook op kleur. Ik zie wanneer de hete olie klaar is om te ontvangen, eetstokje in het vet en kleine belletjes vertellen dat de temperatuur precies goed is. Ruiken en proeven tot het perfect is. Nieuwe smaken combinaties verzinnen. Het risico lopen, wie niet waagt wie niet wint en wanneer gaat het nou fout? Smaken op elkaar afstemmen, zoet, zuur, bitter, zout. Rauw, gekookt, gestoomd, gebakken, uit de oven, gefrituurd, gesmoord. Nat, droog, koud, lauw, warm, pittig, mild, neutraal. Het is toveren in de keuken. Alles vers, alles biologisch, zo goed.

Als cadeau voor mezelf een mooie keukenmachine gekocht, haha ik geil op keukenspullen, alsof het lingerie is waarmee je jezelf kan verfraaien.

Lekker eten streelt de zintuigen, maakt mensen mild, willig, vriendelijk, zacht.
Van goed eten ben je verzadigd zonder vol of zwaar te zijn, je wordt warm en tevreden en hebt energie. Ik kook voor het leven.

Scroll naar boven