herrie

Zegt mijn vriendin, zoek eens een man die niet zo braaf is. Je hebt een andere energie nodig. Eentje die net zo uit zijn dak wil gaan als jij. Haha, laten we zeggen zoiets als prettig gestoord zijn. Iemand die intelligent is, creatief, niet bang, emotioneel volwassen, die van bewegen houd en van sex.

Vervolgens loop ik naar de buren want dat gebonk moet maar eens opgehouden zijn. Dus sta ik voor de deur en doe ik mijn verhaal: ‘Mag ik iets vragen?’ Wie woont er boven? Ik zou het fijn vinden als de ramen dicht gaan, want de muziek staat zo hard dat ik het binnen kan horen. Kan dat? Wordt er naar boven geschreeuwd: ‘He Michel of je de ramen dicht kan doen? Ondertussen praat een mevrouw tegen me: ‘Ik  ben de hulp hier, die muziek staat altijd aan.’ Ik zie aan haar gezicht hoe ongelukkig ze ervan wordt.

Staat er opeens een jong gastje tegenover me, bijna met zijn gezicht en borst tegen de mijne. En ik voel zijn negatieve lading, maar ik sta stevig, rustig, liefdevol en glimlach en herhaal mijn vraag, of de ramen alsjeblieft dicht mogen, de muziek hoeft niet zachter alleen de ramen dicht, dat zou fijn zijn. En hij zegt: dank u wel dat u bij mij gekomen bent om het te vragen en hij zegt ja en ik zeg dank je wel en huppel weer terug en het raam gaat dicht en er is rust.

Scroll naar boven