Good morning

The body needs exercising. Dat is ook een soort verslaving. Bewegen. Mijn rug kraakt. De wervels zakken in als je niet blijft stretchen. Dus doe ik mijn serie en voel hoe snel de soeplesse verdwijnt. Na het ontbijt yoga met de kinderen. Wat is het verschil tussen andere yoga en okidoyoga vragen ze? Okido brengt je  in contact met je levenskracht, het is dynamisch, speels en heeft veel oefeningen die je in je dagelijks leven kan toepassen.

Later spelen we mikado, endlessly… en ze nemen me mee de tuin in, nou ja tuin, zoveel hectare kun je amper meer een tuin noemen, het grootste gedeelte is bush, met het huis ergens middenin. Stijle hellingen aan alle kanten, een gedeelte is tuin, bewerkte aarde op terrassen, mijn nederlands wordt engels en mijn engels nederlands, de grammatica wordt zo een soepzooitje, never mind. Alle verschillende vogelnesten gaan we langs, een heeft de regen niet overleefd, bij een ander verstoren we de feeding.

Vandaag zag ik de zon even verschijnen, met mijn voeten in de rode modder trek ik olifantengras uit de grond, er vliegen grote vlinders en gekleurde vogeltjes rond, grasshoppers, salamanders, voetloze salamanders, net kleine slangetjes, enorme mieren en andere creepy things, maar eenmaal bezig in de tuin maakt het niet meer uit, ook niet dat ik opgegeten wordt door akelige minimugjes. Dit is lekker aarden, pruimen plukken en groenten oogsten die je daarna op je bord terugvindt.

Op de rand van de veranda strijken zes kleine lorikeets (kleine papagaai) neer die elkaar gezellig gaan zitten oppoetsen. Na de Engelse buttered toast, marmite, eggs, tea with milk en andere goodies zit ik opeens op een rawfood diet. Het lichaam ontdoet zich rap van de toxines van alle kerstalcohol en ik kauw me een ongeluk.

Ik houd van warm eten, van soep en zachte dingen op lichaamstemperatuur, daar vaart mijn lichaam goed op. Nu is het even afwachten wat er gebeurt als ik geen graan en geen gekookt eten krijg. Als ik naar de hoeveelheid eten kijk die ze naar binnen werken ben ik verwonderd, maar groente verteert sneller, dus misschien niet zo gek. En inderdaad vandaag werk ik ook makkelijk tussendoor een hele avocado naar binnen en na de groene smoothie ’s ochtends, is het mengsel van zaden, kokos, krenten, hennep, pollen en nog een heleboel andere toevoegingen,beter te verdragen. Ik eet nooit zoveel noten en zaden en kokos al helemaal niet, maar je moet ergens je proteïnen en vet vandaan halen.

Bakken sla worden er hier naar binnen gewerkt. 10 kilo bananen, van die hele kleine lekkere zoete banaantjes.Fruit zal nooit meer hetzelfde smaken..In mijn rooibosthee schep ik lepels honing. Het enige zuurvormende wat zich nog een weg naar binnen baant is een kop koffie.

Scroll naar boven