Byron Bay

Als we terugrijden springen de wallabys over de weg, een  mini kangeroe  Iets verder op wemelt het van de zwarte kalkoenen. Vanmorgen vroeg naar de farmersmarkt in Byron Bay geweest. Byron is een surf resort. Toeriten wemelen door de straten, het is warm geworden, zwetende joggers, too tight tights on and too heavy, the Aussies do like their sports…

De lighthouse in Byron Bay is het meest westelijke punt van Australië. Honderd jaar geleden gebouwd. De hele streek was honderd jaar geleden  nog rainforest, duizenden bomen hebben ze geveld om grasland te maken. Nu grazen er koeien. Naast de local farmers strijken veel ecofarmers neer. Die net zoals mijn vrienden zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en daarnaast wat producten verkopen. Het land is groen aan deze kant. Australië heeft vulkanische bodem. Rode aarde.

Met een beetje geluk zie je hier walvissen en schildpadden in de zee. De beach is prachtig, met indeedee hoge surfgolven, precies wat je nodig hebt op een plank.In één baai is het druk, de golven medium, het grote strand met meer golfslag is schaars bevolkt. Maar het is nog vroeg. Het uitzicht striking.

1 gedachte over “Byron Bay”

  1. Lieve Anneke, ik geniet van je berichten.
    Leef een beetje met je mee.
    Voor 2011 wens ik je veel geluk, mogen je wensen uit komen.
    veel liefs,
    Johanna

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven