De laatste dag van 2022

Vol liefde en dankbaarheid voor de lessen van dit jaar. Mijn voeten op de grond voelen en in verbinding met de bron. Een oneindige stroom van beneden naar boven en van boven naar beneden. Ik mag in het licht staan en mijn zon aanzetten. Ik mediteer en ga naar mijn basiskracht, naar mijn innerlijk kind en mag ontvangen.

Op het eindje een flinke verkoudheid verwerken. Alles wat er naar buiten wil komen wat ik nog weggedrukt heb komt eruit. In tranen, in snot, in vermoeidheid. Ik slaap en drink. Ik zuiver. Longen staan voor verdriet. Kom dan maar. Het verdriet van de wereld uit zich in al die longziekten.

Toch naar Frankrijk rijden en me onderweg steeds lichter en vrijer voelen. In het tankstation drink ik koffie en realiseer me dat ik stevig in mezelf sta. De vrouw achter de toonbank roept ‘volgende’, ze lijkt kortaf maar als ze naar buiten kijkt en ik reageer is ze vriendelijk en ik krijg na het weer korte ‘is dat alles’, een chocolaatje bij de koffie. Het is haar werk, de routine, het heeft niks met mij te maken. De spoken in mijn hoofd lossen op, het zijn gedachten, ik ben het niet.

Luid zingend vervolg ik mijn weg. De regen, de schemer, de koplampen, het vraagt mijn aandacht. Het huis heet me welkom. Met wat geduld en doorzettingsvermogen krijg ik de houtkachel aan, zelfs met weinig aanmaakhout. Er is nog kaas en toast van de vorige gasten. Ik zet muziek aan, pak mijn tassen uit, steek kaarsen aan en druppel etherische olie in de verdamper. Lavendel en sandelhout vullen de ruimte.

Zacht, laten we zacht zijn voor onszelf. Dankbaar en veilig rusten in vertrouwen. Ik ben goed, goed genoeg, net als jij en jij en jij en jij en jij.

Het is grijs in Raye, grijs en zacht en nat en de wind zucht langs de gevel. Er is tijd om hout te hakken en oliebollenbeslag te maken en te wandelen. De laatste dag van het jaar vieren in stilte, in verbinding met de natuur, met mijn natuur. Ik ga vuur maken en zingen en dansen, want dit is wie ik ben en wat me gelukkig maakt. Ik wens iedereen licht en liefde en geluk en vrede waar je ook bent wat je ook doet. Het is helemaal goed.

Scroll naar boven