Ambitieuze vrouw

Ik heb er weer een nieuwe ambitie bij, galeriehouder worden.

Kunst in de tuin met theetuin, jawel, die komt weer om de hoek gluren. Met ecologische kringloop, voorbeeldtuin. Biodiversiteit, voedselbos, permacultuur, dier- plant- en mensvriendelijke rommeltuin.

Nu die zak met geld nog. Mogen ook gulle handengevers aan vastzitten en hulptroepen met en zonder spierballen. Een mens wil wat, een mens moet wat. Ik kan en wil het niet alleen, dat is in ieder geval duidelijk. Het plan ontrolt zich zoals het zich ontrolt, of ontvouwt, is dat een nog mooier woord ervoor? Ontvouwen zoals een vlinder haar vleugels ontvouwt als ze uit de cocon tevoorschijn komt. Geen feniks maar wel een andere transformatie. Het plan ontvouwt zich. Stap voor stap en misschien ook wel in stroomversnelling, of niet, kan ook. Alles kan. Ik kan ook besluiten te vertrekken als de erfenis daar is. Te veel hooi op mijn vork nemen wil ik niet meer. Dus ik sta open voor samenwerking. Al ben ik een harde noot om te kraken met mijn eigen-wijze zo gaat het gebeuren neiging. Dus ik houd voorlopig de touwtjes in handen. Het opperhoofd zeg maar. Nu de clan nog vormen. Een organisme, een levend organisme.

Vergelijkbaar met een bijenvolk. De koningin legt eitjes, ideeën, input, die worden verzorgd, uitgewerkt, er wordt voeding gehaald, energie ingestopt en het volk groeit en ontwikkelt en voedt zichzelf. Aah mooi, daar droom ik van. Haha directeurtje spelen. Dat is ook een deel van mij. Het ik weet het beter deel.

Als alles dan lekker loopt, sluipt de koningin er tussenuit, want het wordt een beetje te vol en te druk en daar houd ik niet van. En dan gaat ze ergens anders weer verder een nieuw nestje bouwen. Cycle of life. Geboren worden, groeien, sterven. En al die prachtige gebeurtenissen en ontwikkelstadia daarin. Het komt vast omdat vorige week een koningin besloot om in de tuin neer te strijken, gevolgd door haar hofhouding. Ze ziten nu in de derde gedroomde bijenkast. Nu maar hopen dat ze voorspoedig aan de leg gaat. 

Afbeeldingen: Kunst en droomboom in de tuin van Kunstgalerie & Beeldentuin Oudenhove. Blije bijtjes in de kast en blije mij bij.

13 mei 2022

Scroll naar boven