Almost home

Sydney naar Kuala Lumpur is ongeveer 6680 km. Het aansluitende vliegtuig heeft een vertraging van veertig minuten. Wachten, bijna vier uur. Ik hoor Nederlands maar ik houd me nog even van de domme. Mijn batterij is zo leeg, ik kan nog even bloggen. Wat was het hoogtepunt van je vakantie vroeg Tony gisteren. Het strand van North Stradbrooke Islands. Zulke hoge golven, zo’n kracht. Oneindig staren over de zee, ergens aan de andere kant van de oceaan ligt Amerika.

Het is een lange zit terug, zo’n dertig uur onderweg, maar wel lekker. Ik houd van onderweg zijn, tussen punt A en B is er een ledigheid van zijn, bewegen zonder te bewegen. Innemen en ervaren. Eenmaal onderweg is het alsof er een ruimte van rust ontstaat.

De rit van school naar huis en vice versa vroeger was de ruimte van rust tussen twee punten. Waar ben je het liefste, waar word je blij van, waar krijg je energie van?

Ik ben vijf weken te gast geweest bij verschillende mensen. AustraliĆ«rs zijn echt heel gastvrij, warm, open, letterlijk, er zat maar zelden een slot op de toiletdeur. Bij een dichte deur bezet……

Scroll naar boven