Suiker en kaas

Er zijn maar twee dingen die je hoeft te doen voor je gezondheid wat eten betreft:
geen suiker en geen kaas meer eten.

Suiker lijkt energie te geven maar doet het tegenovergestelde in je lichaam. Het kost je energie om het te verwerken en heeft geen voedingswaarde. Het tast je grijze hersencellen aan (suiker bevordert dementie en alzheimer), je bloedsuikerspiegel gaat omhoog, je krijgt dorst en meer zin in suiker en/of zout omdat dat voor balans zorgt. Ik heb het hier over witte suiker, natuurlijke suikers in fruit, gedroogde vruchten, vervangende zoetstoffen zoals agave, rijststroop, cichorei, maïsstroop hebben enige voedingswaarde en zorgen voor een wat geleidelijkere wisseling in bloedsuikerspiegel. Chemische zoetstoffen zorgen voor residu in je lichaam dat accumileert en tenslotte voor problemen zorgt.

Suiker is zuurvormend waardoor je bloed vervuild, de afvalstoffen kunnen zich om je organen, in je aderen en rond je gewrichten vastzetten  gevolg: stijfheid, moe, verkouden en andere gezondheidsproblemen.

Kaas heeft een hoge concentratie van zout. Veel meer als in vlees. Het zout zorgt voor een yange, samen getrokken constitutie. Door zout te eten heb je zin in zoet en voel je minder snel wanneer je verzadigd bent. Je eet dus meer. Zout houdt vocht vast en zout houdt afvalstoffen vast. Van zout worden je gewrichten en spieren stijf. We hebben maar een kleine hoeveelheid zout per dag nodig. De meeste mensen krijgen door het consumeren van brood, waarin relatief veel zout is toegevoegd, al meer dan voldoende zout binnen. Kaas, vlees, chips en andere gezouten produkten zorgen voor een zoutoverschot.

Suiker en zout zit als smaakmaker in heel veel voedingsmiddelen, in sauzen, potten en blik, soep, voorbereide maaltijden, snoep, koek, snacks, dranken, sappen….

Scroll naar boven