Stil

Goeiemorgen, goodmorning, bonjour. Zondag in Raye sur Authie. Er staat vandaag een bezoek aan de brocante in Hesdin op het programma en als we zin hebben  aansluitend naar de brocante in Brimeux. Dat ligt in de buurt van Montreuil sur Mer. Een mooi oud nog deels ommuurd stadje. 

Het lijkt er op dat de zon vandaag zijn best gaat doen. De haan kraait. De vogels laten zich horen. Vanuit het open raam kijk ik in de voortuin waar ik gisteren in de namiddag, toen het eindelijk droog was, flink heb staan snoeien. Als het droog blijft de komende dagen kan ik al het snoei afval verbranden. Lekker vuur maken in de tuin dat kan hier nog. 

Het is zo heerlijk rustig. ’s Nachts is het muisstil afgezien van die paar muizen dan die af en toe rondjes rennen en de wind die speelt om het huis. Als ik bramen ga plukken langs de bosrand is er niemand. Ben ik alleen met de wind, de zon, de vogels en de insekten. Is er alleen de handeling waarin de meegebrachte papieren zakjes vollopen met zwart glimmende rijpe bramen. En als de zakjes vol zijn en mijn vingers nog niet uitgeplukt vul ik mijn mond met de zoet sappige bramen. Soms is er niets. Volkomen stilte. En eigenlijk is er dan alles.

Scroll naar boven