Perensnoetje

Als je net zoals ik dol bent op zoet en op zoek bent naar gezonde toetjes, dan kun je vanaf nu je hart ophalen. Afgelopen weekend heb ik in Laren (GLD) in de Dojo van de Okido yoga een aantal keer gekookt, inclusief dessert. Deze toetjes zijn gemaakt zonder suiker en zonder zuivel en worden altijd dankbaar ontvangen.

Dit toetje is op basis van griesmeel gemaakt van (biologische)griesmeel met half water en half sojamelk. Een beetje zout en gezoet met cichoreistroop. Cichoreistroop is lekker zoet zonder de smaak van andere ingrediĆ«nten te veel te beĆÆnvloeden. Als je zonder (witte) suiker wilt koken is de eerste stap vaak die naar honing, maar honing heeft een specifieke smaak.
Ook lekker ter vervanging van suiker en vrij neutraal is rijststroop.
De warme griesmeelpap schenk je in een kommetje. Ondertussen heb je stoofpeertjes gekookt samen met een kaneelstokje en steranijs. Een half gekookt peertje leg je op de griesmeelpap. vervolgens kook je het kookvocht van de peertjes verder in met citroenschil, appeldiksap en rijststroop. Het vocht bindt je met kuzu (medicinaal) of arrowroot (plantaardige bindmiddelen) Dan rooster je nog wat zwart sesamzaad en daarmee garneer je je toetje. Succes verzekerd.
Meer recepten, deze leren bereiden en proeven? Het kan allemaal.
Kijk op mijn website www.shinshin.nl

Scroll naar boven