Leren wat je nodig hebt

Communiceren is het belangrijkste wat er is in een relatie, met en zonder woorden. Dat geldt voor alle relaties. Communiceren is ook goed luisteren naar elkaar. In verbinding gaan met de ander. Het is frustrerend als een ander dingen zegt, maar die vervolgens niet nakomt. Het is frustrerend als iemand iets voorstelt en je daarna aan je lot overlaat. Ik kan wel zeggen vanuit een verlichte staat dat alles wat ik voel ik zelf veroorzaak en ik kan zeggen dat ik onvoorwaardelijk liefheb. Maar als puntje bij paaltje komt en er van buitenaf iets gebeurt dan ontstaan er emoties en dan voel ik dat ik niet blij ben of boos. Ik kan een ander helemaal vrij laten, als ik kan vertrouwen dat die ander oprecht en integer is. Mijn waarheid hoeft niet de jouwe te zijn. Maar ik verwacht toch tenminste respect. Als je geen rekening houdt met een ander, als je alleen je eigen zijn centraal stelt, stel dan niet voor om een relatie met mij aan te gaan. Als je iets zegt en vervolgens vergeet wat omdat je je eigen ding aan het doen bent ga dan je eigen weg. Ik wil graag in verbinding gaan.

Scroll naar boven