Koken voor de meiso shiatsu

Oeps 67 comments straks even checken…Vanmiddag zat ik in de flow, drie dagen koken wat een feest, van binnen groeit het verlangen, toch maar weer een restaurantje, maar dan wel met de goede mensen dit keer, het is de adrenaline of een of ander hormoon dat aan het werk gaat. Mijn energie zit in mijn dragende midden, knallen, die lunch voor 20 wordt mooi, het is maar hoe hoog je de lat zelf legt en ik leg hem graag hoog en dat doe ik zelf en daar geniet ik van vooral als we dan aan tafel zitten na de ‘belofte voor de maaltijd’ en ik warm en gelukkig om me heen kijk en iedereen in stilte, eet en geniet en gaat vragen wat er in zit en hoe en waarom en lekker en meer en de bordjes schoon het afwaswater inglijden dankjewel dat ik dit mag doen en bij het dessert aan het einde van de dag als de workshop afgelopen is zegt John: je hebt jezelf overtroffen, kan dat dan, hij is van de dankjewel, dankjewel, je krijgt wat je toekomt, in dankbaarheid accepteren wat op je weg komt, lieve mensen het is natuurlijk ook meiso shiatsu dus daar word ik welkom ontvangen en dan is het koud buiten, jawel het sneeuwt zelfs in het oosten van het land, mijn auto was helemaal dichtgevroren, maar binnen is het warm, wij zijn warm, we eten winterwarm eten, met zuurkoolsalade en en boerenkoolstampje die niet naar boerenkool smaakt en spruitjes met maïs en gembersoep met wakame en walnotenmarsepein met carobepoeder en kastanjeslagroom en misosoep en aardappels uit de oven, pompoentaartjes, peren agar-agar, venkel en courgette en tofu met boerenkool en maïs en fu met champignonsaus en tempura van ui, wortel en bloemkool met daikon en komkommer pickle met radijs en salade met witlof. En het zuur zorgt voor de vetverbranding dus niemand heeft het zwaar en daarna kunnen ze gewoon weer verder oefenen, mijn dozen zitten nog in de auto, te moe nu om uit te laden, korte nachten, drie maaltijden en opruimen en etcetera, maar het voelt goed, morgen vrij, overdag, recepten uitschrijven,het gaat, ik dans in de keuken, het hart is ontvankelijk, mijn lijf heeft zin, nog even checken bij de kat, en snel in bad, en nu naar bed.

Scroll naar boven