een lepel met daarop een takje

Eten is lekker, eten maakt wie je bent en eten is gezellig. Daarom draag ik dat graag uit. U kunt bij mij terecht voor biologisch diervriendelijke catering en kookworkshops.

Contemplatie

Met koken en eten bezig zijn heeft iets meditatiefs. In de keuken kom ik namelijk tot rust. Zelfs in de hectiek van het uitserveren op het juiste moment. Voeding is een basisbehoefte van de mens. Je bent wat je eet. Het is een feest om een tongstrelende maaltijd te bedenken, bewust in te kopen en de maaltijd met aandacht te bereiden. Dat maakt het eten lekker en dat proef je!

Eerlijke smaken

Voor het bereiden van een maaltijd gebruik ik zo veel mogelijk biologische ingrediënten. De smaak daarvan is puur, omdat er niets kunstmatigs aan toegevoegd is. Ook het besef dat er geen kunstmest en verdelgingsmiddelen zijn gebruikt zodat het land niet nodeloos uitgeput wordt stemt mij gerust.

Het oog wil ook wat

Japanners zijn meesters in het verpakken en weten voedsel zo te serveren dat het bijna te mooi is om op te eten. De kunst is het om een maaltijd zo te bereiden dat op het bord alle texturen, smaken en kleuren elkaar aanvullen tot een spraakmakende compositie.

Gereedschap

Onmisbaar gereedschap voor de kok is een scherp mes, dat neem ik dan ook altijd mee als ik ergens anders kook. Verder zijn pannen met een dikke bodem een genot.
Serveren is mooi op simpel strak servies, het liefst in één kleur, maar een frivole uitspatting op bijzonder servies maakt het soms extra spannend. Het eten zelf moet natuurlijk de show stelen.

radijs

Kok aan huis?

Ik kook voor u een biologische specialiteitenmaaltijd met liefde en aandacht. Dat proeft u en dat voelt u! In overleg met u stellen wij de maaltijd samen, maar u kunt zich ook laten verrassen.

Voor wie en wat?

Voor een feest, bijeenkomst, bijzondere gelegenheid of zomaar, om jezelf te verwennen. Dit kan ook op reguliere basis. Voor particulieren en instellingen. Bij u thuis of op bestelling.

Wat eet u?

U kunt kiezen uit een maaltijd of lunch, bestaande uit verschillende gangen, hapjes of een buffet. Wij verzorgen de inkoop en het koken, als u dat wenst kunnen we ook zorgen voor een passende tafelschikking en/of de afwas.

Biologisch

Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensprodukten, biologische ingrediënten en lokale produkten eventueel kan er ook duurzame vis en of biologisch vlees aan de maaltijd toegevoegd worden.

Wat kost het?

Een maaltijd van drie gangen kost € 30,- p.p. De totaalprijs is in overleg. Deze is afhankelijk van het aantal personen en de wensen. Zoals een vier of vijfgangen menu, wijnarrangement en andere dranken, de huur van servies en bestek en reiskosten.

aan tafel bij AN

Elke maand kook ik voor maximaal 15 personen, een verrassingsmenu, in mijn studio aan de Rotterdamse Rijweg. Je krijgt alle smaken en kleuren op je bord en verschillende bereidingswijzen: gekookt, gestoofd, rauw, uit de oven, gefrituurd, gebakken... In balans met de seizoenen en zoveel mogelijk uit de omgeving.
Behalve de wijn dan, die komt van Domaine de Bellevue in de buurt van Carcassonne van de wijngaard van vrienden. Soulfood. Mijn uitdaging is het zo lekker en zo mooi mogelijk te maken. Laat het je smaken. Eten is een feest. De maaltijd is inclusief thee en bronwater. Voor andere drankjes betaal je extra. Van te voren reserveren is noodzakelijk..

Wil je op de hoogte gehouden worden over de data meldt je dan aan voor de nieuwsbrief, zie rechter kolom..

een aanrecht met kookspullen

Een dagje zonder vlees? Graag leer ik u koken zonder dierlijke ingrediënten.
Reinigen, afvallen? Koken met minder zout en zonder suiker en zuivel kan daarin bijdragen. En is lekker en verantwoord.
Heeft u interesse om meer te leren over een natuurlijke manier van eten, die het milieu ontziet en goed is voor uw figuur? We gebruiken zo veel mogelijk ingrediënten van het seizoen en uit de omgeving.

Ik nodig u uit te proeven tijdens de table d'hôte.
Bevalt het, dan kunt u zich opgeven voor een dagdeel koken.

Een kinderkookboek is in de maak. Gezonde recepten, soep en sap, snoepen zonder suiker, brood en hartige hapjes.

De kinderen: 'We hebben allemaal gezonde dingen gemaakt en het is nog lekker ook.'
Over de soep: 'Zitten daar al die groenten in?'

Een kookboek voor volwassenen: gezond en lekker eten, bereidt met biologische, diervriendelijke producten, gepresenteerd op servies van ontwerpers. Aandacht voor ingrediënten en waar je ze kunt kopen. Met tekeningen en foto's, oefeningen voor de spijsvertering en tips voor efficiënte inkoop en bereiding.

Hoe een en ander tot stand kwam leest u hieronder.

Vanaf mijn twaalfde kook ik. Wat eerst uit noodzaak werd geboren, ontwikkelde zich allengs tot een passie voor alles wat te maken heeft met voeding. De ingrediënten en hun oorsprong, de manier van bereiden, de invloed ervan op ons lichaam, de smaak en de presentatie. Ik organiseer graag een eetfeestje en sloof me een week lang uit; bedenken van het menu, inkopen doen en twee dagen koken. De maaltijd is dan een genot en de genodigden keuvelen verzadigd de avond vol.

Tot zover bleef het bij een uit de hand gelopen hobby. Tot ik in september 2005 met de okido yoga docentenopleiding begon en mijn recepten op verzoek ging uitschrijven. Wat ik uit de losse pols en op gevoel doe, is voor een ander een zoektocht naar de juiste hoeveelheid in de juiste volgorde. Mijn recepten worden dankbaar afgenomen en de verzoeken voor meer groeien.

Tijdens een presentatiedag raakte ik in gesprek met een vormgever van prachtig porcelein. Toen hij vertelde dat hij zijn servies ook uitleende voor kookworkshops viel bij mij het kwartje. Er moet een kookboek komen! Een gezond kookboek met biologische ingrediënten zonder dierlijke producten. Met tips over de produkten en waar je ze kunt kopen, met foto's van de maaltijden op mooi ontworpen serviesgoed. De ontwerpers vertellen daarbij wat hun affiniteit is met voeding en geven misschien een recept of tip.

Vanuit mijn achtergrond als beeldend kunstenaar vind ik de presentatie van eten net zo belangrijk als de smaak en zou ik graag tekeningen toevoegen. In mijn opleiding tot yogadocent wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijke produkten en de invloed ervan op je lichaam.

In mijn eigen kookboek zou ik de nadruk willen leggen op lekker en gezond eten wat er mooi uitziet en waarvan je je goed gaat voelen. In deze tijd waarin veel mensen overgewicht hebben, hun ontbijt overslaan, naar fastfood grijpen en problemen met hun gezondheid hebben, wil ik een kookboek maken waarin het plezier in koken en het maken van mooie gezonde maaltijden voorop staat. Je bent tenslotte wat je eet. Ook een hoofdstuk over oefeningen die goed zijn voor de spijsvertering zou daarbij een goede aanvulling zijn.

Eten is leven. De droom die ik heb wil ik waarheid laten worden. Ik wil kunst en eten samen laten komen. Ik zoek een plek waar mensen kunnen wandelen in de tuin, kijken naar kunst en natuur en genieten van eten en muziek. De tuin levert kruiden en vruchten en misschien ook groenten voor het biologische eten dat geserveerd wordt. Het maken van een kookboek is onderdeel en eerste stap naar de verwezenlijking van mijn droom.

Go To Top