Ik Kook

‘Morgen doen we het eenvoudiger’, zeg ik.
‘Kun je dat dan?’
‘De lat lager leggen bedoel je?’
‘Ja.’
‘Nou dat gaan we morgen zien.’
‘Maar het was wel lekker.’
‘En die taart, super, je wilt vast niet het recept geven?’
‘Jawel hoor, super simpel om te maken, boordevol plantaardig eiwit.’
‘Dan kom ik dit weekend het recept bij je halen.’

Het is een tijdje geleden, koken voor 30 man, weer even schakelen. Morgen mag ietsje minder, maar ik heb liever over, dan te weinig.

En het was lekker, afgezien van wat schoonheidsfoutjes, de curry wat aan de’ dunne kant’, ik hinkte op twee benen, curry of Thom ka soep en dan krijg je dus een soepige curry. Een gedeelte van de broccoli net iets te gaar. Maar de rijst was perfect, de gomasio knisperig, de champignonnetjes top en de salade met gepikkelde komkommer en radijs in het midden prachtig. En die taart ja, vegan raw taartje met een bodem van amandel en dadels en een topping van blauw en rood fruit met wat kokosbloesemsuiker en chiazaad, mmm. Voor het contrast heb ik er wat kokosyoghurt op gedaan en daarover nog wat vers fruit. Jammie. Ik houd van desserts maken en ik houd van koken en als ik kook kom ik in de flow.

De groep is fijn, fijne energie, behulpzaam ook en een goede heldere leiding en ik ben heel blij met de hulp in de keuken. 

Deze week heel veel geleerd over controle loslaten en vertrouwen dat het goed komt. Er ging van alles mis bij het klant worden bij Udea de biologische groothandel. Maar het is gelukt een bestelling te plaatsen via een omweg en sinds vanmorgen werkt ook mijn account.

Laat nu die kookklussen maar komen

©02-08-2024 AW

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven