Bergen

Dat was fijn. Het lichaam beweegt eerst traag op de tonen van de muziek, door de ruimte, gedragen, soepel, soms bijna gewichtsloos, ritmisch, sneller, in balans, langzaam, snel, hoog, laag, draaien. Alle gewrichten bewegen, ruimte creëren in de ruimte met je lichaam. Voel de lucht cirkelt. Voel je hart klopt. Voel de energie stroomt. Voel je zweet. Adem.

Elke berg is er om beklommen te worden. Nee yoga kan  echt niet en ook geen meditatie. Straks komen de ouders klagen omdat het niet past binnen hun geloof. Scheid. Nee ik doe geen meditatie, maar een visualisatie en nee het is geen yoga we doen balans oefeningen. Hoe wil je het dan noemen? Als we gaan zitten met de kinderen in een kring gaat de helft al in kleermakerszit met de handen op de knieën, vingers in een mudra en ‘zoemen’. Ik zeg niets.

Het woord yoga neem ik niet in de mond, maar dit was toch echt een  yogales. Compleet met adem, oefeningen, stilte, concentratie, meditatie, strekkingen, samenwerking, overleg, grenzen en weerstanden overwinnen, inspanning en ontspanning. Dank je wel.

Scroll naar boven