Abrikozentahinipudding

1 gedroogde abrikoos per persoon in water weken
in stukjes snijden en koken in het weekvocht tot ze zacht zijn
1 theelepeltje tahini per persoon toevoegen
1 eetlepel boekweitmeel per twee personen
half kopje sojamelk  per persoon (of amandelmelk, rijstmelk)
1 theelepeltje olie per persoon

rooster de boekweitmeel in een droge pan tot de geur vrijkomt van de boekweit, ruikt een beetje notig. voeg de olie toe en roer, voeg beetje bij beetje het vocht toe, eventueel aangelengd met water en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan, (anders met de blender glad maken) voeg de abrikozen en tahini toe.

Proef, snufje zout haalt de smaak op, beetje vanillepoeder is lekker, niet zoet genoeg of mist het nog iets een scheutje appeldiksap erbij en anders zoeten met agave, rijststroop of cichorei.

Scroll naar boven