anneke wildeman

Mijn naam is Anneke Wildeman (1964). Voor mij betekent yoga het basisonderhoud van mijn lichaam om lekker te kunnen leven. Leven is bewegen, leven is ontwikkeling. Via tai-chi en aikido kwam ik in 1984 bij yoga terecht. Aikido bracht me in contact met shiatsu. Door zelf behandeld te worden heb ik de heilzame werking ervan ondervonden.

Als kunstenaar docent geef ik sinds 1995 les. Met veel plezier heb ik zowel op scholen als in centra voor kunstzinnige vorming, buurthuizen en bedrijven mensen begeleid.

In 2002 heb ik een jaar de Hokondo Shiatsu opleiding gevolgd. Een jaar later heb ik mijn diploma voor stoelmassage behaald en de opleiding allround masseur gedaan. In 2005 ben ik begonnen met de Okido lerarenopleiding in Laren. Hier vind ik een missend stukje van de puzzel. In de okido yoga komen beweging, voeding, geestelijke instelling en adem bij elkaar.

Ik heb o.a. les gehad van Aragon van Wietingen (aikido), Machteld Mager (shiatsu, www.hokondo.nl), Edwin Ransijn (www.massageinbeweging.nl), Hatsuko Kanazawa (shiatsu en yoga), Mizue Tamaki (okidoyoga, www.okidoyoga.nl), Leen Postma (okido-style yoga en helende reis, www.sacredground.nl) Koji Kunikyo (vastentrainingen) en Kyoko Onishi (voeding).

studio 2

Na jaren gewerkt te hebben onder de naam Shinshin ga ik nu verder onder mijn eigen naam: an.

Net als Shinshin is an praktijk én cursus voor ontspanning, bewustwording en energie. Je kunt er terecht voor een massage, yoga, voedingsadvies en kunst. An is er voor particulieren, bedrijven en (zorg)instellingen.

Vanuit mijn achtergrond als beeldend kunstenaar en educator en door mijn holistische ontwikkeling geef ik persoonlijke zorg en ondersteuning aan mensen in hun weg naar een gezonder leven.

bonsai

Het is tijd om mijn brede ervaring in te zetten voor een nieuw centrum voor gezondheid en bewust-zijn. Een centrum waar meerdere mensen een breed aanbod aan activiteiten geïnspireerd door inzichten uit Oosten West zullen aanbieden. Er wordt hard gewerkt aan de plannen en we zullen hier binnenkort meer over berichten.

Go To Top