anneke wildeman

Mijn naam is Sietsia Wildeman (1964). De filosofie en toepassing van Okido yoga zijn onderdeel van mijn dagelijks leven. Het voedt mijn lichaam en geest om lekker te kunnen leven. Net zoals de natuur en in stilte verblijven, dat doen. Leven is in beweging zijn, luisteren, stil zijn, leren, onderzoeken. Leven is jezelf ontwikkelen door te ervaren.

Mijn leven staat in het teken van veranderen, groeien en flexibel zijn. Ik ben beeldend kunstenaar, natuurvoedingskok, yoga en dansdocent en ik schrijf.

Zolang als  ik me herinner heb ik een passie voor voeding en beweging, of misschien is het wel een passie voor natuurlijk leven.
op mijn 12e besloot ik als vegetariër door het leven te gaan, niet lang daarna startte ik met dagboeknotities te maken en dansen volgde al snel.

Via tai-chi en aikido kwam ik in 1984 bij yoga terecht, het hielp me om in slaap te kunnen vallen. Aikido bracht me in contact met shiatsu. Door behandeld te worden en te genezen van een blokkade, heb ik de heilzame werking ervan ondervonden. Okido yoga kwam in 2004 op mijn pad.

Als kunstenaar-docent geef ik sinds 1995 les. Met veel plezier heb ik zowel op scholen als in centra voor kunstzinnige vorming, buurthuizen en bedrijven mensen begeleid.

In 2002 heb ik een jaar de Hokondo Shiatsu opleiding gevolgd. Een jaar later heb ik mijn diploma voor stoelmassage behaald en de opleiding allround masseur gedaan. In 2005 ben ik begonnen met de Okido lerarenopleiding in Laren. Hier vond ik een missend stukje van de puzzel. In de okido yoga komen beweging, voeding, geestelijke instelling en adem bij elkaar.

Ik heb o.a. les gehad van Aragon van Wietingen (aikido), Machteld Mager (shiatsu, www.hokondo.nl), Edwin Ransijn (www.massageinbeweging.nl), Hatsuko Kanazawa (shiatsu en yoga), Mizue Tamaki (okidoyoga, www.okidoyoga.nl), Leen Postma (okido-style yoga en helende reis, www.sacredground.nl) Koji Kunikyo (zoutloos reinigen, vastentrainingen) en Kyoko Onishi (voeding).
Ron Hagendoorn en Andrew Holmes (5Ritmes), Dina Mouton (danscoach, dansdocent, authentic movement), Sharon Usher (clowning),
Bert Dhondt (permacultuur), David Leventhal en Danielle Teale (Dance for Health), Niels Gorisse (zelfvoorzienend leven, off-grid), Yasho van Melkebeeke (stervensbegeleiding).

Ik volg de darshans en stilteretraites van Erik Hoogland, (advaita, Raman Maharshi, uit de identificatie, zelfrealisatie) en bezoek
Hans de Zeeuw (aurareading).

studio 2

Na jaren gewerkt te hebben onder de naam Shinshin heet mijn bedrijf nu al weer enkele jaren: an. De afkorting van mijn eerste naam: Anneke. Sinds kort gebruik ik mijn tweede voornaam: Sietsia als roepnaam.

Net als Shinshin is an praktijk én cursus voor ontspanning, bewustwording en energie. Je kunt er terecht voor verschillende bewegingsvormen, voeding en kunst. an is er voor particulieren, bedrijven en (zorg)instellingen.

Vanuit mijn achtergrond als beeldend kunstenaar en educator en door mijn holistische ontwikkeling geef ik persoonlijke zorg en ondersteuning aan mensen in hun weg naar een gezonder en bewuster leven.

bonsai

Het is tijd om mijn brede ervaring in te zetten voor een nieuwe plek voor gezondheid en bewust-zijn. Een plek waar mensen samen kunnen komen. Een ervaringsplek, leerplek en werkplek. Een plek met de trefwoorden: onthaasten, delen, acitviteiten, ecologisch, duurzaam, permacultuur, voedselbos, pluktuin. De plannen zijn in de maak, de ideeën in de week, we zullen hier binnenkort meer over berichten.

In de (kunst en cultuur) educatie heb ik ruime ervaring opgedaan. Zowel als docent, projectleider, coördinator en consulent.
Ik geef presentaties, schrijf artikelen en kan als ceremoniemeester optreden. Ik heb een goed gevoel voor timing, heb overzicht, ben resultaatgericht en communicatief. Ik heb oog voor detail en door mijn enthousiasme wil ik vaak veel, daarom vraag ik kritische feedback van mijn klanten. Ik ben flexibel en werk graag aan meerdere projecten tegelijk.

Go To Top