een lepel met daarop een takje

Eten is lekker, eten maakt wie je bent en eten is gezellig. Daarom draag ik dat graag uit. U kunt bij mij terecht voor biologisch diervriendelijke catering en kookworkshops.

Contemplatie

Met koken en eten bezig zijn heeft iets meditatiefs. In de keuken kom ik namelijk tot rust. Zelfs in de hectiek van het uitserveren op het juiste moment. Voeding is een basisbehoefte van de mens. Je bent wat je eet. Het is een feest om een tongstrelende maaltijd te bedenken, bewust in te kopen en de maaltijd met aandacht te bereiden. Dat maakt het eten lekker en dat proef je!

Eerlijke smaken

Voor het bereiden van een maaltijd gebruik ik zo veel mogelijk biologische ingrediënten. De smaak daarvan is puur, omdat er niets kunstmatigs aan toegevoegd is. Ook het besef dat er geen kunstmest en verdelgingsmiddelen zijn gebruikt zodat het land niet nodeloos uitgeput wordt stemt mij gerust.

Het oog wil ook wat

Japanners zijn meesters in het verpakken en weten voedsel zo te serveren dat het bijna te mooi is om op te eten. De kunst is het om een maaltijd zo te bereiden dat op het bord alle texturen, smaken en kleuren elkaar aanvullen tot een spraakmakende compositie.

Gereedschap

Onmisbaar gereedschap voor de kok is een scherp mes, dat neem ik dan ook altijd mee als ik ergens anders kook. Verder zijn pannen met een dikke bodem een genot.
Serveren is mooi op simpel strak servies, het liefst in één kleur, maar een frivole uitspatting op bijzonder servies maakt het soms extra spannend. Het eten zelf moet natuurlijk de show stelen.

Go To Top